Visit Cart Search
Visit Cart

Case Inlet Retreat

Facing westward to afford sunset views of the Olympic Mountains and Puget Sound, this Case Inlet Retreat contrasts its wooden location with a geometric form and modern materials. The living/dining/kitchen area is clad almost entirely in glass, with a portion of the concrete base cantilevered over the trees to maximize the views. The bedroom wing is clothed in weathered cedar, with large opening in the bath to accommodate the outdoor shower and a large corner window at the head of the bed for maximizing natural light and providing a feeling of sleeping amongst the trees.

Photos: Jeremy Bittermann / mw|works Architecture + Design

  • Valley Floor House

    When you're in Napa Valley surrounded by acres of vineyards and mature trees, you want to take full advantage of the surrounding scenery. The Valley Floor House uses a series of oversized eaves to create outdoor spaces for guests to enjoy the property's multiple gardens and courtyards year round. The residence is composed of two homes connected by a glass foyer. A stone and a cedar wall distinguishing between the separate spaces, the cedar side leading to guest rooms and the stone wall taking you to the main house, while also creating an L-shaped barrier between the home and the neighboring road. Each room is fitted with large sliding glass doors for direct access to the lawn and blanket views of the Mayacamas Mountains.

    Photos: Joe Fletcher / Jørgensen Design

  • Gota Dam House

    Set atop a granite slab overlooking a reservoir 150 feet below, the Gota Dam House uses a variety of materials to blend its modern form into the landscape. The home is defined by three main elements, including granite blocks — clad with rock from the same hillside on which the home sits — that hold bedrooms, bathrooms, and supporting spaces, oversized wooden platforms and a cantilevered roof that frame the views and provide shelter from the East African sun, and two glass-enclosed spaces that form the winter living areas. The garage cover is made from rebars woven together, a nod to the local practice of basket weaving, while the lower level pool helps merge the base of the home with the water beyond.

    Photos: Bruce Rowlands, Angela Geddes / Sforza Seilern Architects

Total

Free ground shipping in the U.S.
International rates at checkout.

Crate