Visit Cart Search
Visit Cart

VDB House

Built along the banks of the Leie river just downstream from the Belgium city of Ghent, the VDB House is designed around the needs and wants of its bachelor owner. The main floor is focused on the river, with the kitchen and indoor living spaces encased mostly with glass, opening to the pool area and pool house. Upstairs is the master bedroom and bath with private access to the rooftop terrace, as well as two other bed and bath rooms. Downstairs the vibe goes from airy modern getaway to underground night club, complete with dark woods, a bar with a window into the pool as its backdrop, a DJ booth, dedicated cabinets for wine and cigars, and a display area for the owner's car collection.

Photos: Tim Van de Velde / Govaert & Vanhoutte Architects

  • Writer's House

    Keeping its 1960s charm intact, the Writers House is a nostalgic renovation that's a celebration of old and new. The home was originally built by the owener's grandparents — both Jewish holocaust survivors who had passed away — so maintaining the residents initial sentiment was a top priority. All of the rooms have been respectfully updated with the addition of polished concerete floors, whitewashed plywood walls, and new steel windows, while hints of the past echo through the existing wallpapers, chandeliers, and orange brick exterior. The original Jacob Rudowsky custom joinery and Rudowski furniture were refurbished and complemented by new modern pieces. The exterior saw the addition of a large party deck, flanked by a pair of black aluminum screens for privacy during those warm Aussie nights.

    Photos: Peter Clarke / Branch Studio Architects

  • Atolan House

    Set on Taiwan's east coast, the Atolan House puts the region's native building techniques at the forefront. The structure sits on a foundation of stones collected from the excavation process — a feature that inspired the home's namesake, which translates to "a place with many rocks". This theme also runs into the interior with large stone walls complimented by elements of steel, wood, and concrete. Intentionally angled to match the contour of the coastline, views of the Pacific Ocean are on full diaplay from every room in the house, as well as the rooftop terrace and infinity swimming pool.

    Photos: Create + Think Design Studio

Total

Free ground shipping in the U.S.
International rates at checkout.

Crate