Visit Cart Search
Visit Cart

CCR1 Residence

Set near the water of Texas' Cedar Creek Reservoir, the CCR1 Residence uses a slender, L-shaped plan to weave between trees planted by the owner when he was just a boy. The property includes a main house, a guest pavilion, storage, and various outdoor features like a stone wall along the entryway, a bocce court, and a sunken fire pit/courtyard. All the sleeping, living, and dining areas are set on a single floor and formed from a mix of concrete, steel, teak, and glass, with the lone vertical extension housing a treehouse retreat for the children in the family in keeping with the home's playful nature.

Photos: Justin Clemons / Robert Yu

  • Vega Cabin

    Set amongst granite outcroppings on an island near the Norwegian Sea, Vega Cabin is a humble getaway that blends in while standing out. The lower level is setup like a large open gallery around a stone hearth, while above, the bedrooms and family areas offer smaller, more intimate settings. Both floors feature linseed oil-painted pine paneling with untreated birch details, large windows facing in three directions, thus offering unique views, and a clean, modern aesthetic.

    Photos: Åke E:son Lindman / Kolman Boye Architects

  • Walden House

    Annabelle Selldorf is far beter known for her public buildings — like the Neue Galerie in New York City and Le Stanze del Vetro in Venice — than for private residences, which is just one of the things that make Walden House so special. Set on 105 acres in the valley west of Vail, this 10,000+ square foot house is built around a separate courtyard, with more intimate rooms that you'd expect based on its size, thanks in part to large windows at every turn providing fantastic views of the surrounding mountains, and pocket doors that help to temporarily close off certain areas from the rest of the house. In total, it has seven bedrooms, ten baths, a gym, and a professional-grade kitchen inside, with a chicken coop, greenhouse, two-bedroom, two-bath caretaker's house, and small pond outside.

    Photos: Todd Eberle / Selldorf Architects