Visit Cart Search
Visit Cart

Villa Boreale

Located inside the Municipality of Petite-Riviere-St-Francois and near the ski center Le Massif, Villa Boreale is the ideal getaway in eastern Quebec. The exterior mimics its surroundings by exposing the natural grain of Eastern white cedar, while the black metal cladding creates a stark contrast and modern barn quality. A Scandinavian inspiration can be seen throughout the interior with the sleek white kitchen, concrete floors, and pale wood tones. Each window has been thoughtfully placed to create ample views of Canada's boreal forest and flood the space with substantial amounts of natural light throughout the entire day. With accommodations for 14, the second story loft can act as a master, a playroom for kids, or a place to get away from your housefull of guests.

Photos: 1Px Photography / Cargo Architecture

  • Milan Apartment

    Filling a massive industrial space, this Milan Apartment uses intelligent small touches to make it feel more like a home and less like a former factory. Among those are cabinets in the kitchen clad in treated, unlaquered wood, outer columns painted a stark white, the better to contrast with the black metal island, vents, and ceiling, and classic, plushly upholstered furniture that brings a soft touch to the bare concrete floors.

    Photos: Marco Silotto + Enrico Dal Zotto / Silvio Stefani

  • GG House

    Many homes are made of concrete, steel, glass, and wood. GG House is defined by them. The distinct butterfly shape of the concrete roof breaks the house up into two zones, one private, and one social. On the private side are two bedrooms, an office, and a master suite, while the social side is home to the open living, dining, and kitchen areas. Polished steel walls wrap around both sections, with an entryway in the middle that's connected to the rest of the home by stained cedar panels that also form the elongated decks. Retractable glass walls allow for selective separation from the outdoors while providing views of the volcano Colima, and the polished concrete floors serve as an inverse reflection of the raw roof above.

    Photos: Marcos García / Elias Rizo Arquitectos