Agrela House

Rather than a creating a dwelling for people, Spaceworkers approached the Agrela House more as a space for many books. The design took inspiration from classical renaissance libraries that require sliding stairs to reach the stacks of novels. This concept resulted in an irregular form with varying roof heights to accommodate towering shelves. The upper lever, including the roof, is clad in textured concrete developing a fifth facade while the lower level is made of timber and glass, creating the illusion of a monolithic mass floating above the landscape. Over time, the concrete and the wooden base will patina and blend into the rural surroundings. In contrast, the interior is dominated by bright, airy living spaces shaped by white washed walls and an abundance of natural light.

Photos: FG+SG / Spaceworkers

Your crate × Close
Total

Free shipping over $49 in the U.S.
International rates at checkout. We're proud to offer a discount to Military, Nurses, and First Responders.