Ancaster Creek House

Housed in a contemporary shell, the Ancaster Creek House reworks the traditional house plan to accommodate a multi-generational family. The L-shaped structure runs along a stream in Ontario. Its ground floor is dedicated to the parent's suite. Organized like an apartment, the unit offers a kitchenette and living area that are equipped with special features that adapt to memory loss while separate bedroom can serve both guests or a live-in nurse. A sculpted wooden staircase leads to the homeowner's quarters housing a master suite, sitting room, and an office. On the opposite wing, the main living, kitchen, and dining room area wraps around a central courtyard created by the two intersecting volumes. Clad in floor-to-ceiling glazing, this communal space looks out onto the landscape, highlighting a single tree and the neighboring stream.

Photos: Bob Gundu / Williamson Williamson

Your crate × Close
Total

Free shipping over $25 in the U.S.
International rates at checkout.

Crate