Camp Baird

Located on 165 acres of Sonoma Valley, Camp Baird serves as a rustic retreat to escape from a family's urban dwelling. The compound is comprised of two structures, clad in weathered steel and slanted metal roofs, laid out in an L-shape. To maintain an authentic campground feel, most of the interior remains open to the outdoors, with a screened-in galley kitchen and dining area and an outdoor shower, while three enclosed spaces aren't limit by function and can be used for sleeping, lounging, or whatever need arises. Operating completely off-grid, the home is naturally cooled, heated by a pair of wood-burning stoves, and powered by solar panels. At the heart of the property, a massive deck explands out to an 82-foot-long lap pool and endless rows of live oak trees.

Photos: Joe Fletcher / Malcolm Davis Architecture

  • 2Y House

    Built along the shore of Chile's Lake Colico, the 2Y House was designed to take advantage of the dense wooded setting, as well as the South American sunlight. Just as its name states, the home is formed by a pair of intersecting Ys. This layout pairs with full-height glazing to incorporate the sylvan landscape without disrupting it, while also creating two points of entry for natural light, ensuring every inch of the interior is illuminated during all hours of the day. The structure sits on a foundation of timber stilts, even following the grade of the land, further keeping the plot in its natural state. Internally, the home mimics it's surrounding with natural wood planks, contrasted by the exterior's red-stained facade. At the furthest end of the home, a glass-encased platform entends out to the water to maximize views of the bordering lakeshore.

    Photos: Felipe Díaz Contardo / Sebastián Irarrázaval

  • Arthur's Cave Cabin

    Inspired by the cave in which King Arthur and his knights sought refuge, Arthur's Cave Cabin isn't a cave at all. Instead it's a contest-winning pop-up accommodation designed to celebrate the Welsh landscape. It's clad in locally-sourced slate cutoffs that cover layers of CNC-cut plywood sandwich panels. Inside, a series of birch-face plywood ribs mimics the curves of a real cave, while sheep wool stuffed in between provides insulation, a fireplace provides warmth, and the glass front provides views of the countryside.

    Photos: Miller Kendrick Architects

Your cart

× Close
Total

Free ground shipping in the U.S.
International rates at checkout.
Returns & Refunds

Crate