Hawk's Nest

Perched on a cliffside overlooking the Potomac River, the Hawk's Nest makes its home in an abandoned limestone quarry. The structure consists of a glass and steel volume balancing on a pair of concrete pedestals — flanking a sheltered courtyard. Other than acting as just a foundation, these two pillars are also functional, housing a studio in one and an entry staircase in the other. A linear layout allows every room to take advantage of the floor-to-ceiling glazing, affording views of the West Virginia landscape throughout the entirety of the interior.

Photos: Anice Hoachlander / Wiedemann Architects

  • Back Country House

    Located in New Zealand's Puhoi settlement, the Back Country House is modeled after the vernacular architecture of the region. An exterior of locally-sourced Macrocarpa timber cladding and a slanted galvanized iron roof reference the traditional huts found throughout the area. The two-story volume houses a main living area with a lofted master bedroom above. On either side of the ground floor, folding glazed doors afford expansive views of the rugged landscape, while also opening the interior up to a wrap around deck with an outdoor fire place and sunken baths.

    Photos: David Maurice / LTD. Architecture

  • Photographer's House

    Sitting opposite the village shrine, the Photographer's House acts as both a residence and a studio. Sheets of galvanized steel clad the exterior, reflecting the light to create the illusion of a monolithic structure. Its modern form stands out like a showpiece amongst the surrounding traditional Japanese structures. The outer concrete facade bleeds into the interior as flooring and wall accents. This stark palette is contrasted by an office space in warm wood tones. At the heart of the home is a living area that also functions as a gallery space. Free from windows, its high ceiling and blank white walls create the feeling of an exhibition for the owner to display his work, while large openings in the ceiling flood the area with natural light allowing the room to also double as a studio to create new pieces.

    Photos: Norihito Yamauchi & Yoshihiro Asada / FORM Kouichi Kimura Architects

Your cart

× Close
Total

Free ground shipping in the U.S.
International rates at checkout.
Returns & Refunds

Crate