Martis Valley Ski Retreat

Clad in charred cedar and black steel panels, the Martis Valley Ski Retreat is inspired by its alpine forest surroundings. The home is comprised of a pair of two-story structures, bridged by a glazed single-story living and dining area with undisrupted views of the pine and fir tree forest bed. The focal point of the room is a travertine marble slab fireplace, a material that can also be found on the kitchen workspace. The cedar facade was treated with an ancient Japanese technique called Shou Sugi Ban to blend in with the hues of the plot's evergreen tree trunks. Located at the foot of Northstar California, skiing is the main attraction with access to the runs of Lookout Mountain.

Photos: Joe Fletcher / Faulkner Architects

Your cart

× Close
Total

Free ground shipping in the U.S.
International rates at checkout.
Returns & Refunds

Crate