Modern Lodge

Overlooking Weatherby Lake, the Modern Lodge reimagines the traditional lakeside retreat. The home is comprised of two stacked volumes, resulting in a simple rectangular form. To counteract the contemporary design, the main structure is covered in a timber cladding giving the facade a rustic quality, while the private wings are clothed in a clean white stucco. The interior follows the same contrasting aesthetic with a mix of clean lines, blackened steel, and warm woods. Large double height windows create a constant connection to the outdoors by providing both water-front views, as well as entry to a covered deck where the surrounding landscape can be enjoyed first-hand.

  • Mike D's Malibu Beach House

    When a Beastie Boy settles down in an oceanside retreat, you get Mike D's Malibu Beach House. The property was already home to a mishmash of buildings that included a three-bedroom house and a few guest cottages. Instead of tearing them all down and starting from scratch, the buildings were incorporated into a single dwelling. A gabled roof was replaced with modern standing-seam metal, while the existing white board-and-batten facade was restored. Although the architecture was left to a professional, the rapper had a hand in the interior design. Polished concrete floors rest below exposed timber beams in the open living area. A bright white palette plays as a backdrop to highlight an eclectic mixture of bold artwork, vintage rugs, and vibrant blue finishes. The introduction of natural light comes from a series of skylights, as well as floor-to-ceiling glazing that also acts as a point of access to a covered terrace, swimming pool, and private fruit orchard.

    Photos: Trevor Tondro

  • Salsten House

    Set along the coast in Härnösand, Sweden, the Salsten House pays homage to its previous life while welcoming a modern extension. From the front, the old beach villa appears to retain its former facade by maintaining its simple form and intricate woodwork, but hiding in the rear is a contemporary counterpart. Extending off the dining room, a timber addition extends away from the existing structure toward the shore. Vertical wood slats clad the walls and ceiling, complemented by polished concrete floors. The only disruption to this natural palette is a series of large windows, providing new views of the neighboring water.

    Photos: Stefan Bergkvist / Skalso Arkitekter

Your cart

× Close
Total

Free ground shipping in the U.S.
International rates at checkout.
Returns & Refunds

Crate