Seaberg House

Located along the Melbourne coast, the Seaberg House is reviving the classic Australian beach house. The home sits as a cluster of buildings, connected by a wooden platform. This separation of space allows for added privacy among the central communal spaces and detached outbuildings. Its multi-level layout provides unobstructed views of the neighboring ocean from every angle of the main living area. While the interior carries a carrying a relaxed palette of light grays and warm woods, the key design feature is in the filtration of natural light. Slatted and perforated window screens act as a template, casting unique patterns throughout the interior space.

Photos: Derek Swalwell / Kerstin Thompson Architects

  • Townships Farmhouse

    Set in the rolling farmlands of eastern Quebec, the Townships Farmhouse takes cues from both the surrounding architecture and its owners' diverse tastes. The home sits on an active farm, worked by one member of the couple — the other is a painter and avid art collector. As a result, features like the courtyard design, which provides added shelter in winter, and the barn doors that protect the vast expanses of glass, are completely functional. Meanwhile, the interior aesthetic is rustic minimal, letting their art collection shine while blending seamlessly with the exterior of repurposed hemlock salvaged from run-down Ontario barns.

    Photos: Stephane Groleau and Laetitia Boudaud / LAMAS

  • Salsten House

    Set along the coast in Härnösand, Sweden, the Salsten House pays homage to its previous life while welcoming a modern extension. From the front, the old beach villa appears to retain its former facade by maintaining its simple form and intricate woodwork, but hiding in the rear is a contemporary counterpart. Extending off the dining room, a timber addition extends away from the existing structure toward the shore. Vertical wood slats clad the walls and ceiling, complemented by polished concrete floors. The only disruption to this natural palette is a series of large windows, providing new views of the neighboring water.

    Photos: Stefan Bergkvist / Skalso Arkitekter

Your cart

× Close
Total

Free ground shipping in the U.S.
International rates at checkout.
Returns & Refunds

Crate