Villa Meijendel

Inspired by the sandy, woodsy parcel on which it sits, Villa Meijendel takes advantage of its location with a multi-level, partially sunk floorplan. You enter the home on the middle level, home to an office and two bedrooms. Above it lie the open kitchen and living spaces, while the bottom floor holds the master bedroom, as well as a garage and technical room buried in the sand. The main unpolished concrete structure dictates the flow between floors with gentle slopes, while the steel, wood and anodized aluminum are similarly left raw. The exterior is coated in burned wood, broken up only by the sizable windows that provide views to the dune valley beyond.

Photos: Christian van der Kooy / VVKH Architecten

Your cart

× Close
Total

Free ground shipping in the U.S.
International rates at checkout.
Returns & Refunds

Crate