Avos House

Named for the Latin word for grandfather, the Avos House pays homage to a family of winemakers. The dwelling is located on a vineyard in Austria that has been in the family for generations. To honor the land's heritage, the new construction had to be timeless and complement the landscape. Its rectangular form is clad in vertical planks of charred larch with matte black portals highlighting window openings. Internally, a free-flowing interior is created by split-level floors spread across five mezzanines. At the lowest level is a wine cellar followed by a foyer. The main living is seven steps up. Encased in glass on three sides, steel supports frame in views of the surrounding vineyards. Gathering spaces feature sandblasted concrete ceilings, black steel, and glass details while private spaces are fitted with white Corian and naturally oiled oak. These materials are accompanied by built-in wild oak furniture, locally-quarried Engelsberg marble, handcrafted fixtures, and artwork created by the client's grandfather.

Photos: Oliver Steinbauer / Steinbauer Architektur + Design

Your crate × Close
Total

Free shipping over $49 in the U.S.
International rates at checkout. We're proud to offer a discount to Military, Nurses, and First Responders.