Baumle House

With its simple, elongated shape necessitated by its narrow plot and its black cladding inspired by decades-old farmhouses, the Baumle House stands out proudly in a northern Austrian village. Hidden within its striking facade is a core of reinforced concrete that extends out to create the three floors, with a studio on the bottom, kitchen and dining area in the middle, and a living space at the top. The cold concrete is offset by the light woods used elsewhere in the house, and by the natural light created by the windows, placed strategically to offer views of the village, river, and Lake Constance in the distance.

Photos: Adolf Bereuter, Bernardo Bader Architeckten / Dornbirn

Your crate × Close
Total

Free shipping over $200 in the U.S.
International rates at checkout. We're proud to offer a discount to Military, Nurses, and First Responders.