Big Rock House

Located in Mexico's Baja California Sur Peninsula, the Big Rock House utilizes traditional materials to integrate itself into the existing landscape. Its three volumes are nestled among existing granite boulders and natural botanicals, blending into the desert scenery with a facade of compacted earth. Their positioning is the result of solar movements for a comfortable environment and their placement creates a courtyard at the center. Wrapped in brick lattices, the semi-transparent barrier provides privacy for the outdoor area while still allowing in glimpses of the scenery and the salty sea breeze. The main volume is sited at the southern end of the plot. Housing the common living areas, interior spaces and outdoor terraces area afforded expansive views over the Sea of Cortez.

Photos: Paola Lopez Gonzalez / FabrikG

Your crate × Close
Total

Free shipping over $49 in the U.S.
International rates at checkout.