Blind House

Boon Design has managed to create a tranquil retreat in the middle of Bankok. The urban sanctuary features a glazed ground floor enclosing the main living areas. An origami-inspired sculptural hill makes room for a sunken garage and shrine while its row of hedges conceals the upper level from view. Resting on the transparent facade, a concrete plane supporting the second story creates the illusions of a mass floating above the landscape. The upper level is clad in a rusted metal lattice to offer a sense of privacy but still filters in the sunlight. With an interior that is sleek, minimal, and lined in natural materials, the dwelling creates a relaxing space pace for Zen living and practicing meditation in the city.

Photos: Wison Tungthunya & W Workspace Company Limited / Boon Design

Your crate × Close
Total

Free shipping over $49 in the U.S.
International rates at checkout.