Dorman House

Instead of demolishing the existing beach shack, the Dorman House adds a vertical extension to create undisrupted views of the ocean. The original home remains mostly untouched, with the exception of a new bathroom and laundry in the former kitchen. A spiral staircase leads to the new addition above, housing a kitchen, dining and living room. Internally, the timber box structure is completely lined with Silvertop Ash that not only adds coastal character, but also responds to the area's seasonal changes and time of the day. North-facing full height windows break up the timber planks to brighten the space, while framing in views of the Victoria coast.

Photos: Peter Bennetts / Austin Maynard Architects

Your crate × Close
Total

Free shipping over $25 in the U.S.
International rates at checkout.

Crate