House MM

Located on a narrow plot in Amsterdam, House MM makes up for its small footprint in a vertical manner. A minimal facade is created by black pinewood cladding applied to the exterior from the top to bottom. The timber structure is topped by a steep gabled roof, extending out over one side to create an outdoor walkway. This sloped roofline expands the interior upward to a third level mezzanine accessed by a birch plywood staircase. Steel beams and a wood ceiling pair with white walls to create the internal palette, while brick from the site's previous occupant covers the central walls. Views of the garden enter the home from a window seat in the lounge, as well as from the full-height glazing in the dining area.

Photos: Chris Collaris Architects

Your crate × Close
Total

Free shipping over $99 in the U.S.
International rates at checkout. We're proud to offer a discount to Military, Nurses, and First Responders.