House W

Although House W is easy on the eyes, the structure is less about the art of architecture and more about the science. The home is backed by a hillside, plaguing the space with extremely low temperatures. This left the design team with the challenge of creating comfortable living conditions, while also maintaining an energy efficiency home. After six months of research conducted by the Architecture and Technology Research Institute of Tsinghua University, windows were meticulously placed based on the flow of sunlight, as well as the installation of a central atrium. Exterior walls were wrapped in insulation panels to preserve this incoming heat during the winter months. As far as the design is concerned, the interior follows the Austrian architect Adolf Loos' idea of removing ornaments, creating a clean, yet striking aesthetic.

Photos: Chen Hao, Sun Haiting / Atelier About Architecture

Your crate × Close
Total

Free shipping over $200 in the U.S.
International rates at checkout. We're proud to offer a discount to Military, Nurses, and First Responders.