Jackson House

Copper, concrete, glass, and timber form this contemporary retreat in Big Sur. Situated at the base of a canyon, the Jackson House sits on a foundation of stilts, appearing to hover over the landscape in an effort to keep the site intact. The structure is comprised of four main volumes, each clad in a different material. They are topped with an oversized butterfly roof that extends out over the structure, creating covered terraces around the perimeter. Aside from private bedrooms, the interior was left mostly open for communal gathers. Corners are fitted with double-height glazing offering a unique outlook to the surrounding canyon views.

Photos: Richard Barnes / Fougeron Architecture

Your crate × Close
Total

Free ground shipping in the U.S.
International rates at checkout.

Crate