Le Nid House

Mounted on a hillside in Quebec, the Le Nid House takes cues from the landscape with its views and its aesthetics. The dwelling is made up of two interlocking rectangles, a pale cedar unit with screen panels resembling a nest that rests on a blackened spruce base. Their wood cladding is inspired by the surrounding hundred-year-old pines and aims to blend the structure into the natural surroundings. A cedar bridge leads to a stunning lookout point before entering the upper level. Its interior is left minimal with light finishes and moderate use of furnishings. Like a painting, walls of floor-to-ceiling windows frame in views of the Saint Lawrence River and the expansive foliage that changes from season to season.

Photos: Maxime Brouillet / Anne Carrier Architecture

Your crate × Close
Total

Free shipping over $25 in the U.S.
International rates at checkout.