Long Horizontals House

Nestled in the mountains of Petite-Rivière-Saint-François in Québec, the Long Horizontals House is a sleek interpretation of the rugged mountainscapes that surrounds it. The home sits on a concrete foundation as though its an extension of the rocky plot. On the road side, wood planks clad the stacked boxes, shielding the interior from outsiders. The exterior palette runs into the interior where natural light washes concrete floors and timber ceilings. Blackened steel, contemporary fixtures, and clean lines provide a modern balance to the rustic backdrop showcased through floor-to-ceiling glazing. Encased in glass, the dining area extends out toward the river completely immersing guests in the dramatic scenery. To further showcase the location, the main living area opens to an outdoor deck enclosed by a glass railing, not to obstruct the sweeping views.

Photos: Charles Lanteigne / Thellend Fortin Architects

Your crate × Close
Total

Free shipping over $25 in the U.S.
International rates at checkout.

Crate