Margreid Fire Department

Fire fighters are heroes in their own right and deserve a headquarters worthy of their greatness. So when the architects at Bergmeisterwolf were called upon to build the crew at the Margreid Fire Department a new station, they designed a modern cave-like lair. The base is made out of three caverns carved out of a cliff face. The first two house vehicles and machinery while administration areas are reserved for the final one. A slanted concrete wall that's been tinted with beech coal dust acts as the exterior facade. Known for its durability, the exterior also acts a shield for falling rocks.

Photos: Günter Richard wett, Jürgen Eheim, Ulrich Egger, and Gustav Willeit

Your crate × Close
Total

Free shipping over $49 in the U.S.
International rates at checkout. We're proud to offer a discount to Military, Nurses, and First Responders.