Mugu House

Ingrained in a cliffside on the Malibu coast, the Mugu House sits without disruption to its surrounding environment. The home is constructed from a prefabricated concrete produced from locally sourced materials, resulting in noticeably fewer CO2 emissions. A moveable layer of wooden screens form native tribal patterns and conceal the exterior from the coast, while also creating a series of solar occultations. Adorned with lichens and succulent, the interior layout of the home was determined by the topography of the landscape, with traditional partitions replaced by the organic projection of the rocky hillside. The emphasis on nature didn't stop there: a massive bay window provides panoramic views of the Pacific Ocean below.

Photos: Malka Architecture

Your crate × Close
Total

Free shipping over $25 in the U.S.
International rates at checkout.