Payette Lake Cliff House

Sited on a jagged bluff in Idaho, the Payette Lake Cliff House weaves between the existing trees and rock formations, almost becoming a part of the natural landscape. Its exterior blend into its surroundings with a facade of teak, concrete, and weathered zinc. The interior continues the warm, rugged appearance with plaster walls, timber ceilings, a fireplace made from locally quarried stone, and exposed boulders. Concrete surfaces run throughout the kitchen and bathrooms while I-beams hold up the second level. Every room — including the home gym — is afforded expansive views of the lakeside setting through massive steel-framed windows. The outdoors is easily accessible with multiple walkways and terraces tucked between the towering conifer trees.

Photos: Gabe Border & Laura Hull / McCall Design & Planning

Your crate × Close
Total

Free shipping over $25 in the U.S.
International rates at checkout.

Crate