Syncline House

Named after folds in stratified rock, the Syncline House sits atop just such a feature on the southern end of Halifax. Its concrete base, meant to extend the rock formation underneath, supports twin rectangular volumes clad in fiber cement panels. The taller of the two houses the public spaces, including the kitchen, living room, and gym, while the lower holds the sleeping quarters and office. A fully glazed central area connects the two, both of which are finished with white oak floors, white walls, and ocean-facing decks accessible from the living room and master bedroom, respectively.

Photos: Ema Peter Photography / Omar Gandhi Architect

Your crate × Close
Total

Free shipping over $49 in the U.S.
International rates at checkout. We're proud to offer a discount to Military, Nurses, and First Responders.