Tranquil House

Concrete is usually thought to be heavy and bulky. For a family home in Shiga, Japan, FORM/Kouichi Kimura Architects contradict the raw material by turning it into a light, tranquil abode. The structure is built on a busy highway, leading to a lack of voids to allow for privacy. On the south facade, thick entry walls cantilever over the ground as if the house is weightless. While the floor plan is open, varying floor and ceiling heights help to define rooms. Celestial windows wash the living spaces in natural light, softening the exposed concrete walls. The tile floor extends the interior to a terrace where a glazed wall blurs the boundary between the inside and the outdoors. From the patio, a railing blocks the unwanted surroundings and draws the eye up to enjoy northern views of the landscape in the distance.

Photos: Norihito Yamauchi, Yoshihiro Asada / FORM/Kouichi Kimura Architects

Your crate × Close
Total

Free shipping over $25 in the U.S.
International rates at checkout.

Crate