Whidbey Retreat

Sited in a grove of second growth cedar on an island in the state of Washington, the Whidbey Retreat is where a pair of artists get inspired. The property is made up of the main house, two artist studios, and a garage. Although surrounded by a rustic landscape, the buildings take on a contrasting industrial presence created by a palette of concrete, galvanized metal, polycarbonate, and bright primary hues. Inside, concrete floors and white walls provide a neutral interior that allows the artwork to shine. Skylights and clerestory windows along the sloped roofline wash the space with natural light while panels of glazing wrap the living areas with views of the forest and nearby meadow.

Photos: Prentiss + Balance + Wickline Architects

Your crate × Close
Total

Free ground shipping in the U.S.
International rates at checkout.

Crate