Yo-Ju Courtyard House

With a name that translates to "secluded living" in Mandarin Chinese, the Yo-Ju Courtyard House brings privacy to the dense neighborhood of Clyde Hill. The timber-clad dwelling, designed by Wittman Estes Architecture+Landscape, is sited on a high traffic road. A blackened cedar fence creates a boundary between an entry courtyard and the busy street while an opaque facade further shields the interior. Upon entry, the urban surroundings fade away as the rear garden becomes the main focus. Inspired by Chinese landscape paintings, the open living space features floor-to-ceiling windows that wrap around the landscape, blurring the boundary between the inside and the outdoors. This illusion creates a spacious atmosphere with a minimal footprint, allowing for more privacy, views, and increased energy savings, therefore establishing a new standard for suburban homes.

Photos: Andrew Pogue / Wittman Estes Architecture+Landscape

Your crate × Close
Total

Free shipping over $49 in the U.S.
International rates at checkout. We're proud to offer a discount to Military, Nurses, and First Responders.