Zwavelpoort Conservatory

Surrounded by 85-acres of South African farmland, the Zwavelpoort Conservatory highlights the local landscapes with a steel and glass facade. The showpiece of the home is the double-height glazed gabled structure. Sitting at the center of the residence, the conservatory is the social hub where guests can gather and take in views from the light-filled space. Automated doors open the room up to the dramatic scenery turning the area into an open-air pavilion. A glazed panel in the concrete floor reveals a subterranean wine cellar accessed by a hidden trap door. The kitchen sits to the east while guestrooms extend to the west in a two-story brick volume. Each bedroom walks out to a covered balcony — a prime spot to watch the sunset behind the Magaliesberg range.

Photos: Marsel Roothman / Nadine Engelbrecht Architects

Your crate × Close
Total

Free ground shipping in the U.S.
International rates at checkout.

Crate